A Világ Legnagyobb Tanórája
2019. SZEPTEMBER 30. – OKTÓBER 4.

REGISZTRÁCIÓ

Kérjük, csatlakozzon iskolájával a Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezéshez! A regisztrált intézmények részt vehetnek a program körében meghirdetett pályázatokon és versenyeken.

TANÓRAI OKTATÓCSOMAGOK

A tanóravázlatokat és azok kiegészítő oktatási segédanyagait az ENSZ szakértői készítették, ezek angol és magyar nyelven, letölthető formában, online elérhetők minden pedagógus számára. Az általános iskolákban magyar, a középiskolákban magyar vagy angol nyelven javasoljuk a tanórákat megtartani. A 2019. évi Világ Legnagyobb Tanórájának kiemelt témája a biodiverzitás, a biológiai sokféleség megőrzése. A tanórához szükséges magyar nyelvű oktatócsomag 2019. szeptember 5-től lesz elérhető.

NYITÓRENDEZVÉNY

A nyitórendezvény - egy rendhagyó tanóra keretében - 2019. szeptember 30-án lesz, neves előadók (WWF, UNESCO, Magyar Környezeti Nevelési Egyesület) közreműködésével. Ez a rendezvény online közvetítéssel az egész országban követhető lesz a honlapon keresztül, sőt a diákok okostelefonjaik segítségével, online kérdésekre válaszolva a tanórába is aktívan bekapcsolódhatnak.
A Világ Legnagyobb Tanórája 2018. évi nyitórendezvényéről az MTVA Iskolapad című oktatási műsorának munkatársai készítettek tudósítást:

PÁLYÁZATOK

A biodiverzitás témakörében és az október 4-ei Állatok Világnapjához kapcsolódóan országos pályázatok kerülnek meghirdetésre 3 korosztály (általános iskola alsó tagozat és felső tagozat, középiskola) számára. A pályázatokon eredményesen részt vevő iskolák értékes nyereményekben részesülnek. A pályázati kiírások 2019. szeptember 10-től lesznek elérhetők.

JÓTÉKONYSÁGI PROGRAMOK

A PontVelem Okos Program GyűjtsVelem Programja keretében, a diákok a gyűjtött pontokat a WWF hiúzmentő programjára ajánlhatják fel. A SegítsVelem Karácsonyi Mosolymanó program keretében állatos és növényes használt játékaiknak adhatnak új életet azzal, hogy azokat rászoruló gyerekeknek küldik el. A legtöbb felajánlást küldő diákok külön díjazásban részesülnek. Részletek a megadott linkeken olvashatók.

BOOKR KIDS ÁLLATMESÉK

Az október 4-i Állatok Világnapjához kapcsolódóan 2019. szeptember 23-tól egy hónapon keresztül a BOOKR KIDS ingyenes hozzáférést biztosít animált, interaktív meséihez. A pedagógusok és a diákok a bookrkids.com honlapon, a Világ Legnagyobb Tanórája elnevezésű ingyenes polcon érhetik el a könyveket. Részletek

ELŐZŐ ÉVEK BESZÁMOLÓI