A Világ Legnagyobb Tanórája
2020. OKTÓBER 5-9.

REGISZTRÁCIÓ

Kérjük, hogy a 2020. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahétre történő regisztrációval csatlakozzon iskolájával a Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezéshez is! A regisztrált intézmények részt vehetnek a programok körében meghirdetett pályázatokon és versenyeken.

TANÓRAI OKTATÓCSOMAGOK

A 2020. évi Világ Legnagyobb Tanórája és a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az energia, a klímavédelem és az egészségnevelés. Ezekben a témákban, 3 korosztályra kidolgozott óravázlatok állnak magyar nyelven a pedagógusok rendelkezésére.

Ezek mellett a Világ Legnagyobb Tanórája korábbi éveiben készült óravázlatok is használhatók.

Az óravázlatok kizárólag online, letölthető formában érhetők el a honlapról, azok nyomtatása helyben, az iskolában történik.

ONLINE PEDAGÓGUSKÉPZÉS
2020. szeptember 9. szerda, 15.00 és 16.00 óra között
2020. szeptember 23. szerda, 15.00 és 16.00 óra között
2020. szeptember 30. szerda, 15.00 és 16.00 óra között

Az idei Világ Legnagyobb Tanórája a 2020. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét programjainak keretén belül kerül megrendezésre. A programok bemutatására az Oktatási Hivatal szakembereivel együttműködve webináriumi képzéseket hirdettünk meg. A képzést a program főszervezői és az Oktatási Hivatal szakemberei tartják. 

PÁLYÁZAT — MESÉLNEK A FÁK

A Mesélnek a fák pályázat a 2020. évi Erdők Hete, Fenntarthatósági Témahét és a Világ Legnagyobb Tanórája keretében kerül meghirdetésre 3 korosztály (általános iskola alsó tagozat és felső tagozat, középiskola) számára. A pályázat célja a diákok szemléletformálása olyan irodalmi alkotások készítésével, amelyek a fákhoz kapcsolódnak. A pályázatokon eredményesen részt vevő diákok értékes nyereményekben részesülnek. A pályázaton hazai és határon túli iskolák diákjai is részt vehetenek.

JÓTÉKONYSÁGI PROGRAM

SEGÍTSVELEM A FÖLDNEK IS! Faültetés az időszaki szelektív hulladékgyűjtőverseny program keretében

2020. október 5. - 2020. november 20. között, a PontVelem Okos Programban gyűjtött használt elemek, használt mobiltelefonok és e-kütyük minden 10 000 GyűjtőPontja után, amelyet a diákok részére került jóváírásra egy-egy fa kerül elültetésre.

ÜLTESS FÁT PONTVELEM! A PontVelem Okos Programban a diákok a 2020/2021-es tanév során a SegítsVelem Program alatt további pontokat is felajánlhatnak, amelyek értékét további facsemeték vásárlására és elültetésére fordítjuk.

BOOKR KIDS

A BOOKR Kids ingyenes hozzáférést biztosít a Fenntarthatósági Témahét témájához kapcsolódó animált, interaktív meséihez. Az órai alkalmazás elősegítésére pedagógiai-módszertani segédanyag is rendelkezésre áll a pedagógusok részére.

ELŐZŐ ÉVEK BESZÁMOLÓI