A Világ Legnagyobb Tanórája
2019. SZEPTEMBER 30. – OKTÓBER 4.

REGISZTRÁCIÓ

Kérjük, csatlakozzon iskolájával a Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezéshez! A regisztrált intézmények részt vehetnek a program körében meghirdetett pályázatokon és versenyeken.

TANÓRAI OKTATÓCSOMAGOK

A tanóravázlatokat és azok kiegészítő oktatási segédanyagait az ENSZ szakértői készítették, ezek angol és magyar nyelven, letölthető formában, online elérhetők minden pedagógus számára. Az általános iskolákban magyar, a középiskolákban magyar vagy angol nyelven javasoljuk a tanórákat megtartani. A 2019. évi Világ Legnagyobb Tanórájának kiemelt témája a biodiverzitás, a biológiai sokféleség megőrzése. A tanórához szükséges magyar nyelvű oktatócsomag 2019. szeptember 5-től lesz elérhető.

ONLINE PEDAGÓGUS KÉPZÉS2019. szeptember 24. 18.00

A Világ Legnagyobb Tanórája program bemutatására az Oktatási Hivatal szakembereivel együttműködve webináriumi képzést hirdettünk meg. A képzést a program főszervezői és az Oktatási Hivatal szakemberei tartották. A webináriumról készült felvétel ezen az online felületen érhető el: https://videa.hu/csatornak/pontvelem-154

NYITÓRENDEZVÉNY ONLINE KÖZVETÍTÉSSEL 2019. szeptember 30. 10.30-12.00
Kőbányai Szent László Gimnázium

A rendhagyó tanórán a téma iránt elkötelezett neves előadók tartanak interaktív előadásokat: Dr. Soós Gábor, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság főtitkára, Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója, Dr. Vásárhelyi Tamás, kutató biológus, nyugalmazott főmuzeológus valamint Matolcsy Miklós ügyvezető, PontVelem Nonprofit Kft. A tanórát az EMMI képviseletében Pálfi Erika főosztályvezető és Sárkány Péter a gimnázium igazgatója nyitja meg.

A tanórán online streameléssel az ország minden pontján valós időben részt vehetnek a csatlakozó iskolai osztályok. Az online közvetítés ezen a webfelületen jelenik meg.

Az előadásokat online megválaszolható kérdések színesítik, amelyekre a diákok okostelefonjaik segítségével a www.menti.com honlapon tudnak válaszolni.

A www.menti.com használatának lépései:

  1. Lépj be honlapra!
  2. Engedélyezd a sütik fogadását!
  3. Az előadáson kivetített kódot írd be!
  4. Válaszold meg a kérdéseket!

PÁLYÁZATOK

A biodiverzitás témakörében és az október 4-ei Állatok Világnapjához kapcsolódóan országos pályázatok kerülnek meghirdetésre 3 korosztály (általános iskola alsó tagozat és felső tagozat, középiskola) számára. A pályázatokon eredményesen részt vevő iskolák értékes nyereményekben részesülnek.

JÓTÉKONYSÁGI PROGRAMOK

A PontVelem Okos Program keretében, a diákok kétféleképpen is támogathatják a WWF Hiúzvédelmi programját. Egyrészt a GyűjtsVelem Programban indított 6 hetes időszaki gyűjtőverseny során, szelektíven gyűjtött mobiltelefonokkal és e-kütyükkel, ugyanis minden darab gyűjtött hulladék után, 20 Ft-ot juttatunk el a WWF részére. Emellett, a diákoknak lehetőségük van pontokat is felajánlani a SegítsVelem Programban, a WWF Hiúzvédelmi programjának támogatására. A legtöbb pontot adományozó diák WWF ajándékcsomagot kap. Adj új életet az állatos és növényes játékaidnak! A SegítsVelem MosolyManó akciónk során, az iskolák már most elkezdhetik gyűjteni az állatos és növényes használt, de jó állapotú játékokat, könyveket, hogy azokat a Máltai Szeretetszolgálat eljuttassa a rászoruló gyermekek részére karácsonyra.

Részletek a megadott linkeken olvashatók.

BOOKR KIDS ÁLLATMESÉK

Az október 4-i Állatok Világnapjához kapcsolódóan 2019. szeptember 23-tól egy hónapon keresztül a BOOKR KIDS ingyenes hozzáférést biztosít animált, interaktív meséihez. A pedagógusok és a diákok a bookrkids.com honlapon, a Világ Legnagyobb Tanórája elnevezésű ingyenes polcon érhetik el a könyveket. Részletek

ELŐZŐ ÉVEK BESZÁMOLÓI