A Világ Legnagyobb Tanórája
2021. OKTÓBER 4-8.

REGISZTRÁCIÓ

Kérjük, hogy regisztrációval csatlakozzon iskolájával a Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezéshez! A regisztrált intézmények részt vehetnek a programban meghirdetett pályázatokon és versenyeken.

TANÓRAI OKTATÓCSOMAGOK

A 2021. évi Világ Legnagyobb Tanórája kiemelt témái a 4. Minőségi oktatás és a 13. Fellépés az éghajlatváltozás ellen. Ezekben a témákban, 3 korosztályra kidolgozott óravázlatok állnak magyar nyelven a pedagógusok rendelkezésére.Ezek mellett a Világ Legnagyobb Tanórája korábbi éveiben készült óravázlatok is használhatók.

Az óravázlatok kizárólag online, letölthető formában érhetők el a honlapról, azok nyomtatása helyben, az iskolában történik.

Webinárium Tanároknak 2021. SZEPTEMBER 14. 21. 28.
KEDD 15:00-16:00

A 2021. évi Világ Legnagyobb Tanórája programjainak bemutatására 3 alkalmas ingyenes, online tanári fórumokat tartunk. A webináriumok Zoom szobáihoz szükséges belépési kódokat hírlevélen keresztül küldjük ki a 2021. évi Világ Legnagyobb Tanórájára regisztrált és a hírlevélre feliratkozott pedagógusoknak.

Tervezett témák:

  • A 2021. évi Világ Legnagyobb Tanórája programjainak részletes bemutatása
  • Pályázati lehetőség a Planet Budapest Fenntarthatósági Expo és Világtalálkozó Jövő Hősei élményprogramján való részvételre
  • Legyetek Ti is klímavédők! - klímavédelmi akcióterv készítő pályázat iskolai csoportoknak
  • Hogyan oldható fel a diákok klímaszorongása? – szakmai előadás
  • Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv

Az előadásokat a program szervezői és a témában jártas meghívott szakemberek tartják. Szeretettel várjuk a fenntarthatóságért elkötelezett pedagógusokat!

PÁLYÁZATOK

Legyetek Ti is klímavédők!

A Világ Legnagyobb Tanórája témáit továbbgondolva, országos pályázatot hirdetünk meg 3 korosztály (általános iskola alsó és felső tagozat, középiskola) számára Legyetek Ti is klímavédők! címmel.

Pályázat „A Jövő Hősei” ifjúsági élményprogramon való részvételre

2021. november 29 - december 5. között Magyarország rendezi a Planet Budapest fenntarthatósági expo és világtalálkozót, aminek fővédnöke Áder János köztársasági elnök. “A Jövő Hősei” ifjúsági élményprogramon való részvételre 2021. szeptember 1. – október 10. között, a Kárpát-medence teljes területéről pályázhatnak magyar nyelvű iskolák. Minden iskola egy 30 fős közel azonos korú, 10-16 év közötti diákcsoporttal és 2 kísérő tanárral pályázhat. Az élményprogramon csak a nyertes iskolák diákjai vehetnek részt. A pályázat az utazás, a szállás (ha szükséges) és a program minden egyéb költségét fedezi. A nyertes diákok lehetőséget kapnak, hogy A Jövő Hősei (Heroes of the Future) élmény és kalandpályán végig menjenek, illetve a Te bolygód (Your Planet) interaktív kiállítást és élményközpontot megnézzék.

ELŐZŐ ÉVEK BESZÁMOLÓI