Oktatócsomagok

A Világ Legnagyobb Tanórája kiemelt témáihoz az ENSZ szakértői, valamint magyar szakemberek minden évben különböző tanóravázlatokat és kiegészítő oktatási segédanyagokat készítenek. A kizárólag online letölthető dokumentumok minden pedagógus számára elérhetők itt a honlapon, nyomtatásuk helyben, az iskolában történik. A 2023. évi oktatási anyagok mellett a Világ Legnagyobb Tanórája korábbi éveiben készült óravázlatok is használhatók.

Az általános iskolákban magyar, a középiskolákban magyar vagy angol nyelven javasoljuk a tanórákat megtartani. Angol nyelvű tananyagok ebben a menüpontban, a “Mindannyian testvérek” Program rész alatt, illetve a Világ Legnagyobb Tanórája nemzetközi honlapján érhetők el.

2023. ÉVI OKTATÓCSOMAGOK

Kiegészítő oktatási anyagok

Az NKP új portálja biztonságos digitális tér a diákok és a tanárok számára. Olyan feladatokat, videókat, animációkat és linkeket tartalmaz, amelyek folyamatosan frissülnek. A 2023. évi Világ Legnagyobb Tanórájához kapcsolódó tematikus linkgyűjtemény, az alábbi gombra kattintva tekinthető meg.
A "Mindannyian testvérek" Program szakértői által készített angol nyelvű óratervek, az óratervekhez kapcsolódó feladatlapok, képek és videók szintén jó segítséget jelentenek az iskolai programok megtervezéséhez.
A tanári kisokos segítséget nyújt a Világ Legnagyobb Tanórája áttekintéséhez és az iskolai tevékenység megszervezéséhez.

A NYITÓRENDEZVÉNY TELJES VÁLTOZATA

A 2023. évi Világ Legnagyobb Tanórája programhét nyitórendezvénye a Budapest III. kerületi Pais Dezső Általános Iskolában.

A NYITÓRENDEZVÉNY RÖVIDÍTETT VÁLTOZATA

Ízelítő a 2023. évi Világ Legnagyobb Tanórája programhét több mint egyórás nyitórendezvényéből.

KÖSZÖNTŐK

A PontVelem Nonprofit Kft. a Köznevelési Államtitkárság megbízásából a kezdetektől fogva szervezője a magyarországi Világ Legnagyobb Tanórája témahétnek. Ebben a videóban Matolcsy Miklós ügyvezető a program lényegéről beszél a diákoknak, majd Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár asszony mondja el köszöntőjét, végül megnyitja a rendezvénysorozatot.

UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság

Dr. Soós Gábor, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság főtitkára interaktív előadása az UNESCO-szellemiség és a Világ Legnagyobb Tanórája kapcsolatáról.

MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT

Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök elgondolkodtató előadása arról, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mit tesz az esélyegyenlőségért a mindennapokban, és melyek a segítségnyújtás lehetőségei határainkon kívül.

DR. HARDI RICHÁRD

Dr. Hardi Richárd szemorvos és szerzetes videóüzenete, aki csaknem 30 éve gyógyít Afrika szívében, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, és immár több tízezer embernek adta vissza a látását gyermekektől az idősekig. Az egyenlítői nap ereje és a szűrés hiánya miatt ez a régió különösen érintett a hályogos megbetegedésekben, amely amúgy egy 15 perces egyszerű rutinműtéttel kezelhető.

AFRIKAI HANGULAT

Segíteni kiváltság – Nsosso Espérance, az Afrikáért Alapítvány oktatási és szociális referensének interktív előadása, amelyhez a szenegáli zenész-táncosok alkotta Ballet Camara biztosítja a fergeteges hangulatot.

PAIS DEZSŐ ÁLTALÁNOS ISKOLA

Demeter József, a Világ Legnagyobb Tanórája nyitórendezvényének otthont adó, páratlan ökotevékenységet folytató Pais Dezső Általános Iskola intézményvezetője osztja meg zárógondolatait a hallgatósággal.

 MÉDIAPARTNEREK