Pályázatok

LEGYETEK TI IS KLÍMAVÉDŐK!

A Világ Legnagyobb Tanórája témáit továbbgondolva, országos pályázat hirdetünk meg 3 korosztály (általános iskola alsó és felső tagozat, középiskola) számára Legyetek Ti is klímavédők! címmel.

PÁLYÁZAT „A JÖVŐ HŐSEI” IFJÚSÁGI ÉLMÉNYPROGRAMON
VALÓ RÉSZVÉTELRE

2021. november 29 - december 5. között Magyarország rendezi a Planet Budapest fenntarthatósági expo és világtalálkozót, aminek fővédnöke Áder János köztársasági elnök. “A Jövő Hősei” ifjúsági élményprogramon való részvételre 2021. szeptember 1. – október 10. között, a Kárpát-medence teljes területéről pályázhatnak magyar nyelvű iskolák. Minden iskola egy 30 fős közel azonos korú, 10-16 év közötti diákcsoporttal és 2 kísérő tanárral pályázhat. Az élményprogramon csak a nyertes iskolák diákjai vehetnek részt. A pályázat az utazás, a szállás (ha szükséges) és a program minden egyéb költségét fedezi. A nyertes diákok lehetőséget kapnak, hogy A Jövő Hősei (Heroes of the Future) élmény és kalandpályán végig menjenek, illetve a Te bolygód (Your Planet) interaktív kiállítást és élményközpontot megnézzék.

MESÉLNEK A FÁK - IRODALMI PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI

A pályázat a 2020. évi Erdők Hete, Fenntarthatósági Témahét és a Világ Legnagyobb Tanórája keretében került meghirdetésre. A diákoknak az általuk választott erdei fa helyébe kellett beleképzelni magukat és arról verset vagy más, szabadon választott prózai művet (pl. mesét, novellát) alkotni. A beérkezett 330 pályaműből 3 korosztályi kategóriában lettek kiválasztva a legjobb pályaművek.