Időszaki használt elem-, mobiltelefon és e-kütyü gyűjtő bajnokság PontVelem iskolák és diákok részére a Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül.

A 2019. évi Világ Legnagyobb Tanórájának magyarországi kiemelt témája a biodiverzitás, a biológiai sokféleség megőrzése. Sok nagyon fontos célt kiemelhetnénk, de idén szeretnénk segíteni egy számunkra is fontos cél megvalósításában. Ehhez azonban szükségünk van arra, hogy a diákok is szelektíven gyűjtsék a használt mobiltelefont és az e-kütyüket, amelynek köszönhetően a gyűjtött pontokon és díjakon túl, most segíthetnek is.

Adomány a vadonért! - Hiúzvédelem

A nagyragadozók - mint a táplálékpiramis csúcsán elhelyezkedő állatok- nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az erdei élővilágban, hiszen jelenlétük növelheti a biológiai sokszínűséget. A hiúz egy Magyarország területén is előforduló, rendkívül ritka, fokozottan védett macskaféle. Az emberi zavarás, élőhely vesztés és illegális elejtések miatt számuk a történelmi időkhöz képes jelentősen lecsökkent, de a kitartó természetvédelmi munkának hála, elkezdték újra birtokba venni hazai erdeinket. Az általános iskolás diákok gyűjtéseikkel most hozzájárulhatnak a magyar hiúzállomány pontosabb megismeréséhez és nyomon követéséhez.

Az akció ideje alatt, minden darab mobiltelefon és e-kütyü után, a diákok részére jóváírt pontok után 20 pontot kap a WWF Magyarországi Hiúzvédelmi Programja.

Az időszaki gyűjtőverseny 2019. szeptember 27. - 2019. november 8-án 14:00 óráig tart.